В Чехії розробили мобільну електростанцію розміром з контейнер, що працює на ВДЕ

Відразу п’ять компаній з Чехії об’єднали свої зусилля для створення мобільної електростанції Сontainer Alfons, що здатна працювати одночасно від трьох джерел енергії. У зібраному вигляді станція виглядає як звичайний контейнер – зручний для перевезення та розкладання, повідомляє ресурс Vinegret.cz

Завдяки можливості виробляти електрику з енергії сонця та вітру, станція Сontainer Alfons здатна працювати автономно. Крім того, на випадок похмурої або безвітряної погоди конструкція оснащена дизельним генератором. На додаток, система акумуляторних батарей загальною потужністю 1320 А∙год здатна накопичувати надлишки виробленої електроенергії. Виробники зазначають, що в залежності від режиму експлуатації акумулятори можуть служити від 10 до 20 років.
Потужність установки сонячної генерації становить 9,2 КВт-пік та складається з 28 монокристалічних фотоелектричних модулів (кожен по 327 Ват-пік). Потужність вітрогенерації електростанції складає 5 кВт-пік. При цьому лопасті розміщені на щоглі висотою 4,5 метри, яку можна скласти для подальшого транспортування.
Виробники запевняють, що одна станція Сontainer Alfons здатна повністю забезпечити електрикою два приватних будинки. Крім того, кілька контейнерів можуть об'єднуватися в єдину енергомережу.

Установка і запуск електростанції займає у чотирьох фахівців 3 години, після чого вона працює в автоматичному режимі і не вимагає обслуговування, за винятком дозаправки генератора. Вартість контейнера Alfons в найдорожчій комплектації становить близько 5 млн крон (близько $200 тис.).

Коментарі