Гібридне джерело безперебійного живлення SINUS PRO-5000S від VOLT - база для домашньої чи офісної системи альтернативного живлення

Серія перетворювачів напруги sinusPRO серії S від Volt, призначена для живлення електротехнічних та електронних пристроїв, котрі вимагають напруги змінного струму 230В, 50Гц, з формою сигналу "правильна синусоїда", від акумуляторів, сонячних панелей, та вітрогенераторів.

Насправді, перетворювач sinusPRO серії S від Volt - це система, яка поєднує у собі власне перетворювач напруги, контролер сонячних панелей, стабілізатор, та автоматичний перемикач електромережа - альтернативні джерела - акумулятор з приорітетом заданим користувачем.

Перетворювачі sinusPRO серії S від Volt - це станції альтернативної електроенергетики, які працюють у комплекті з сонячними панелями, вітрогенераторами, придатні для живлення широкого спектру електротехнічного та електронного обладнання від джерел альтернативної енергетики, штатних мереж електропостачання та акумуляторів. Зарекомендували себе як надійні джерела безперебійного живлення.

Перетворювач sinusPRO 5000S від Volt - це ядро станції альтернативної енергетики вихідною потужністю до 3500Вт.
Робоча напруга акумуляторів, сонячних панелей та вітрогенераторів - 48В. Напруга штатної мережі електропостачання - 220/230В.

Станція альтернативної енергетики sinusPRO 5000 S від Volt виконана у стальному підвісному корпусі, у якому розташовані: інформативний кольоровий  інформаційний монітор, кнопки управління, клеми для підключення сонячних панелей, мережі електропостачання, вмикачі акумуляторної батареї та сонячних панелей, кабелі для підключення акумуляторів.

Вентилятор внутрішнього охолодження, розетки та клеми для під’єднання навантаження.
Простий та зручний у монтажі і підключенні. Надійний у роботі. Легкий в експлуатації.
Клеми для підключення сонячних панелей, мережі електропостачання, навантаження.

Станція альтернативної енергетики sinusPRO 5000S забезпечить живлення як активного, так і реактивного навантаження. Двигуни, трансформатори, комп’ютери, принтери, телевізори, системи освітлення, аудіо та відео техніка, системи опалення, глибинні водяні насоси, медичне обладнання, телекомунікаційне і серверне обладнання, технологічне обладнання - це далеко не повний перелік обладнання котре може живитися від sinusPRO 5000S.

Технічні характеристики sinusPRO 5000S
  • Максимальна вихідна потужність - 3500Вт
  • Робоча напруга живлення сонячних панелей та вітрогенераторів - 48В
  • Робоча напруга акумуляторної батареї - 48В
  • Діапазон напруги штатної мережі електропостачання - від 160 до 260В
  • Максимальний струм контролера сонячних панелей - 60А
  • Струм заряду акумуляторів від штатної мережі - 20А
  • Коефіцієнт корисної дії - 98%
  • Форма вихідної напруги - "правильна синусоїда"
  • Рівень перевантаження - до 130%
  • Комплексна система захисту від короткого замикання, перенавантаження, перегріву, аварійних ситуацій в штатній мережі електропостачання.
Приклад практичного застосування sinusPRO 5000S для дому

На даний час запроектовано і створено понад півтора десятка систем живлення на базі sinusPRO5000S котеджного та квартирного застосування, які забезпечують безперебійне живлення широкий спектр обладнання. У більшості випадків застосовуються гелеві акумуляторні батареї ємністю 250А/год, у кількості чотири 12-и вольтові гелеві акумулятори на систему. У дев’яти випадках були застосовані акумуляторні батареї робочою напругою 48В, ємністю 500А/год.
Найпоширеніший перелік домашнього обладнання, яке живиться від sinusPRO 5000S:
  • Будинкове освітлення
  • Газові, твердопаливні та універсальні системи опалення
  • Комп’ютерна, аудіо та відео техніка.
  • Системи сигналіізації та відеоспостереження.
  • Системи вентиляції
  • Водяні насоси потужністю до 1200Вт.
  • Автоматичні ворота території
  • Гаражні автоматичні ворота
  • Освітлення території
При застосуванні 250-и амперних акумуляторних батарей, тривалість роботи у автономному режимі при постійному максимальному споживанні обладнання складає до чотирьох годин. У режимі циклічного споживання - до 12 годин. У режимі збалансованого споживання (використовується тільки найнеобхідніше обладнання) - до 24 годин.

При застосуванні 250-и амперних акумуляторних батарей, та матриці сонячних панелей загальною продуктивністю 1800Вт/год - тривалість роботи в автономному режимі у зимовий час, у режимі постійного максимального споживання зростає у двічі. У циклічному режимі у четверо. У збалансованому режимі тривалість роботи є практично безмежною.

Для комфортного незалежного живлення будинкового обладнання, варто створювати системи з застосуванням матриці сонячних панелей продуктивністю 3000Вт/год, та вертикальних вітрогенераторів потужністю від 500 до 3000Вт, в залежності від інтенсивностіі вітрів. Така гібридна система забезпечить рівномірну продуктивність протягом року, та надійне незалежне живлення електрообладнання.
УВАГА! Задля економії енергії при перебоях з електопостачанням, збільшенням тривалості працездатності конче необхідного обладнання, уникайте застосування не важливого обладнання. 

Часто власники котеджів, переконавшись у повноцінному функціонуванні sinusPRO 5000S, стараються зажити від них якомога більшої кількості обладнання. Це робити не слід. Або, потрібно розширювати систему за рахунок збільшення ємності акумуляторної батареї, потужності матриці сонячних панелей, потужності вітрогенераторів,чи їх кількості.

Приклад практичного застосування sinusPRO 5000S для офісу

На даний час нами було запроектовано і створено сім офісних систем альтернативного та безперебійного живлення з застосуванням sinusPRO 5000S, та акумуляторих батарей ємністю 200 та 250А/год. 
Такі системи здатні забезпечувати цілком комфортну роботу офісного обладнання у складі:
  • Освітлення п’яти кабінетів та коридору.
  • Трьох робочих місць облаштованих сучасними стаціонарними комп’ютерами, LED-моніторами, акустичними системами, настільними лампами
  • Трьох робочих місць оснащених ноутбуками, LED-моніторами, акустичними системами, та настільними лампами.
  • Лазерного та струменевого принтерів.
  • Маршрутизатора. 
  • Системи сигналізації.
  • Системи відеоспостереження.
  • Системи вентиляції.
  • Трьох телевізорів.
  • Цифрової телефонної станції.
  • Зарядки мобільних телефонів.
Електрочайники, холодильники, мікрохвильовки, у цілях економії запасу електроенергії, живляться від штатної мережі електропостачання. Хоча при великій потребі, коли без кави ніяк, електрочайник теж можна увімкнути до sinusPRO 5000S.
Принаймні половину електроенергії згенерованої системами альтернативної енергетики можна використовувати зимою для обігріву приміщень з застосуванням сучасних економних інфрачервоних променевих нагрівачів, а літом для систем вентиляції та охолодження. Таке застосування зменшує термін окупності систем альтернативної енергетики.

Вище викладені приклади домашніх та офісних систем вже на даний час пройшли практичну апробацію в умовах відсутності штатного електропостачання, подекуди тривалістю у дві доби, і практично довели свою доцільність та необхідність. Офіси та гуртівні виконали заплановану роботу при відсутності штатного електропостачання. Котеджі забезпечили належні умови своїм жителям. 
Окрім вище наведеного, системи альтернативної енергетики дають можливість суттєво понизити споживання електроенергії від штатних централізованих електромереж, та не виходити за рамки встановлених лімітів.

Увага!
Для планування, проектування і побудови систем безперебійного живлення та альтернативної енергетики краще скористатися послугами досвідчених фахівців.

Юрій Крвавич

Коментарі

  1. Шановні потенційні клієнти ! Ця інформація для Вас надана спеціалістом ,який на практиці довів,що не все ,що пропонується на ринку варте Уваги...Дана апаратура досить добре зарекомендувала себе на Українському ринку і ВАРТА УВАГИ на відміну від апаратури -Logeek Power- Перевірено....

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар